Onze visie

Cruciaal voor ondernemerschap op lange termijn is Ondernemersmissie en Ondernemersstrategie.

Oftewel Ondernemersvisie

Naast passie is het voor ondernemers noodzakelijk om visie te hebben. Die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je doet immers niet zomaar iets. Dankzij je visie heb je een duidelijk beeld van wat je wilt dat er in de toekomst gaat gebeuren. Veel bedrijven starten zo: ze kijken waar behoefte aan is en gaan dat verkopen. Klopt hun aanname, dan slaat het product aan. Missie geslaagd.

Maar het kan ook nóg veel spannender gaan. Starten vanuit een persoonlijk gemis. Je hebt ergens behoefte aan, maar het is er niet. Dan regel je het dus maar zelf.

Maar niet zonder visie!

Allemaal keken ze naar de toekomst en hadden ze een beeld van wat er zou moeten gebeuren. Daar geloofden ze in. Daar stopten ze hun geld, tijd en passie in. Met alle bekende gevolgen!

Zulke successen zijn voor de meeste ondernemers niet weggelegd. Wel moet je als een duidelijke visie over je bedrijf hebben. Vraag je af waar wil je naartoe wilt. Wat is je doel over vijf en over tien jaar? Hoe ziet je bedrijf er dan uit, hoeveel mensen werken er, wat is de omzet en de winst? Als je weet wat je doel is, ga je daar gericht naartoe werken. Zonder visie is de kans op verdwalen echt te groot

Ondernemen is leuk. Werk doen waar je passie ligt. De vrijheid om zelf je dienstverlening of assortiment te bepalen.  Zelf kiezen welke klanten je bedient en hoe je met je klanten omgaat. De voldoening om met je bedrijf je eigen inkomen te verdienen. Ondernemen vraagt veel van een ondernemer. Zeker in deze tijd van snel veranderende markten en hyperconcurrentie. Als ondernemer moet je vandaag de dag zowel vaktechnisch, commercieel als financieel sterk zijn.

Toekomstgericht moet een ondernemer zich afvragen: Hoe succesvol is mijn bedrijf in over 5 jaar? Weet ik dat zeker? Welke trends en veranderingen hebben de grootste impact op mijn onderneming? Welke kansen grijp ik? Hoe bepaal ik de strategie van mijn onderneming? Op welke trends en ontwikkelingen navigeer ik mijn bedrijf?

Op deze en tal van andere belangrijke aspecten zal Ondernemersvisie een antwoord proberen te geven.