Voedingssector

Op deze pagina wordt de voedingssector uitgelicht.

Sectoren

Landbouw
Tuinbouw en visserij
Bouw
Finaciele dienstverlening
Overheid
Zorg
Gezondheidszorg
Horeca
Procesindustrie
Cultuur
Sport
Recreatie
ICT
Onderwijs
Transport&logistiek
Energie
Onroerend goed
Waterbeheer
Afvalbeheer
Zakelijk dienstverlening
Chemie
Metaalsector
Media
Uitzendarbeid
Reizen
Juridisch
Luchtvaart
Zeevaart
Voeding
Detail/groothandel
Beveiliging
Automotive

De voedingsmiddelenindustrie bestaat uit bedrijven die op industriële schaal grondstoffen, zoals landbouwproducten, verwerken tot voedingsmiddelen. Er zijn in Nederland 5.275 bedrijven actief in de voedingsmiddelenindustrie. In de totale voedings- en genotmiddelenindustrie in Nederland werken 135.000 werknemers. De voedingsmiddelenindustrie is goed voor 22% van de totale industriële productie van Nederland. Totale productiewaarde bedraagt ongeveer 65 miljard euro.

Voor 2017 is de verwachting dat de totale voedingsindustrie een groei zal laten zien van circa 2,5-3%. De marktgroei zal niet evenredig verdeeld zijn over producenten en marktsegmenten. In de range zit export aan de bovenkant. De binnenlandse vraag zal aan de onderkant van deze groeirange uitkomen, met daarbij grote verschillen en diversiteit. In de supply chain (=totale keten) zet integratie, schaalvergroting en consolidatie onverminderd door. Daarnaast zien we, met dank aan de hybride consument, ruimte voor nieuwe, innovatieve producten en merken.

0
Bedrijven actief
0
% Marktgroei
HungryFEED can't get feed. Don't be mad at HungryFEED. SimplePie reported: A feed could not be found at http://www.vmt.nl/Home/Nieuws_brieven/RSS_website/Nieuws. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.